Om mig

Jag är född 1956 och växte upp i Sävedalen, ett stillsamt villasamhälle strax utanför Göteborg.

Eftersom jag tyckte om att skriva gick jag på journalisthögskolan i Göteborg. Allra helst ville jag förstås bli författare, så jag läste även litteraturvetenskap.

Jobbade sedan som journalist på olika tidningar runt om i landet. Har också jobbat som mentalskötare, korrekturläsare, informatör och hotellstäderska.

1986 debuterade jag på Albert Bonniers förlag med novellsamlingen Det finns ett hål i verkligheten. Sedan dess har jag skrivit tio romaner  – bl a Musselstranden, Mannen under trappan och Himmelsdalen – och blivit översatt till arton språk.

Det är svårt att placera mina böcker i en genre. Jag använder gärna en gåta eller ett brott som drivkraft i historien, men mina berättelser är inga deckare. Jag rör mig ofta i verklighetens utmarker, men skriver inte fantasy.  Intrigen är viktig för mig, liksom atmosfären.

Jag bor i Göteborg med min man och har två vuxna barn. Mina böcker skriver jag i mitt arbetsrum på Konstepidemin, ett f d epidemisjukhus som numera inhyser ateljéer för olika kulturutövare.